Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Camioanele CNG si LNG de peste 7,5 tone, exceptate de la plata taxei de autostrada in Germania

Parlamentul Federal German a aprobat o rezolutie prin care camioanele de peste 7,5 tone pe gaz natural sunt exceptate de la plata taxelor de autostrada pe o perioada initiala de doi ani, incepand cu 1 ianuarie 2019.
Asta inseamna ca flotele alimentate cu gaz natural, comprimat (CNG) sau lichefiat (LNG) se vor bucura de aceleasi beneficii ca si vehiculele electrice si vor trebui sa plateasca taxe doar pentru costurile legate de infrastructura si componente legate de zgomot.
 

Aceasta scutire, alaturi de subventiile pentru achizitionarea de vehicule cu gaze naturale anuntate in iulie (12.000 euro pentru LNG si 8.000 euro pentru vehiculele CNG), sporesc in continuare beneficiile financiare ale acestor camioane pentru operatorii de logistica din Germania, cu economii de la 9,3 pana la 18,7 centi pe kilometru, in functie de tonaj.
„La mai putin de o luna de cand Iveco a facut istorie la IAA Hanovra 2018, cu standul sau cu emisii zero, prin care a demonstrat capacitatea de a oferi o gama completa de motoare electrice CNG si LNG, Parlamentul German a aprobat scutirea taxei de autostrada pentru camioanele CNG si LNG . Germania este punctul de intersectie al logisticii europene, astfel ca aceste actiuni decisive ale autoritatilor de aici vor accelera dramatic penetrarea propulsoarelor alternative pe gaz natural pe intreg continentul. Impactul va fi masiv“, a declarat Pierre Lahutte, presedintele Iveco, producatorul cu cea mai vasta gama de vehicule comerciale CNG si LNG.

Articole similare

Ad