Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Programul judetean se prelungeste pana in 2 decembrie 2019. Apoi toate traseele devin serviciu de utilitate publica

Programul de transport judetean s-ar putea transforma integral in serviciu de utilitate publica, aceasta fiind forma finala a proiectului de lege de la Camera Deputatilor, care a fost votat in unanimitate in acest sens. Informatia a fost prezentata la conferinta Tranzit de presedintele Comisiei de Transport din Camera Deputatilor, Lucian Bode.
Astfel, pentru a da timp consiliilor judetene sa pregateasca atribuirea programului de transport in noile conditii, acesta se va prelungi pana pe 2 decembrie 2019, data dupa care regulamentul european 1370 se va aplica direct si in Romania.
Chiar daca beneficiul invocat de legiuitor este accesarea de fonduri europene pentru investitii de catre administratiile locale, nu trebuie omis insa ca in noile conditii intreg transportul actualmente judetean va primi compensare (pretul cel mai mic al biletului fiind in criteriu ce va cantari greu), lucru care se va rasfrange asupra bugetelor locale mici. In plus, consiliile judetene nu au capacitatea de a organiza si sustine financiar intreg transportul judetean, lucru recunoscut si de reprezentantii consiliilor judetene prezenti la conferinta de la Cluj.
 

Articole similare

Ad