Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Documentele soferilor necomunitari, in centrul atentiei inspectorilor belgieni si francezi

Prezent la Gala Tranzit, avocatul belgian Frederik vanden Bogaerde a atras atentia – in contextul in care unul dintre panelurile de discutie si-a propus sa identifice posibile solutii la criza de soferi profesionisti din Romania – asupra unui aspect pe care nu l-a abordat nimeni in cadrul dezbaterii respective. Tara noastra nu este in spatiul Schengen, or, daca firmele romanesti angajeaza conducatori auto din tari nemembre UE, ei trebuie sa aiba viza Schengen.
Iar acest lucru e bine sa fie tratat cu foarte multa seriozitate, deoarece in Franta si Belgia se vor schimba controalele si se va pune accentul in special pe verificarea documentelor soferilor din tari nemembre UE.
 

Si, daca ne uitam cu invidie la Polonia si la sutele de soferi ucraineni angajati de firme din aceasta tara, Frederik vanden Bogaerde a punctat faptul ca pentru a obtine drept de munca in Polonia trebuie sa ai domiciliu acolo. Or, sunt firme polone de transport care au sute de soferi ucraineni ce in acte apar ca locuind toti in acelasi apartament. Asa ca, intrucat se stie ca in viitorul apropiat inspectorii din Belgia si Franta vor fi foarte atenti la aceste lucruri, autoritatile din Polonia nu mai acorda viza de munca decat celor ce dovedesc ca au domiciliu in tara lor.
 

Articole similare

Ad