Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Studiu: Nu doar ca se vor pierde locuri de munca, dar si salariile vor fi mai mici

Un studiu recent arata ca vehiculele autonome ar duce la inlocuirea a circa 294.000 de soferi, doar pe teritoriul SUA, si doar pentru transportul pe distante lungi, unele dintre cele mai bune locuri de munca din industria americana de transport. In locul acestora vor fi create alte locuri de munca, poate chiar mai multe decat se vor pierde, dar ele vor fi doar pentru livrarile catre clientul final, iar in lipsa unei politici publice proactive conditiile de lucru nu vor avea acelasi nivel, cu atat mai putin soferii nu vor fi remunerati la acelasi nivel.
 

Pe parcursul acestei transformari a industriei, politica publica va juca un rol fundamental in a determina daca sectorul de transport isi va mentine nivelul de siguranta si eficienta din punct de vedere al locurilor de munca sau daca automatizarea va exacerba problemele care deja afecteaza unele segmente ale industriei. Transportul este un sector extrem de competitiv, in care jucatorii ajung adesea sa absoarba costurile tranzitiilor si ineficientele.
O politica puternica de leadership poate asigura transmiterea beneficiilor acestei inovatii a industriei catre dezvoltatorii de tehnologie, companiile de transport, soferi si comunitate.
Concluziile studiului se bazeaza pe o cercetare aprofundata a industriei si interviuri ample cu oameni de stiinta, ingineri IT, companii hi-tec care oepreaza in Silicon Valley, capitalisti de risc, producatori de camioane, companii de transport etc.

Articole similare

Ad