Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Circa 2.500 de puncte Enel de incarcare pentru autovehicule electrice

Enel X Romania, companie membra a Enel X, divizia de servicii avansate de energie a Grupului Enel, a fost prezentata oficial pe 13 noiembrie, cand a lansat cel mai mare plan de dezvoltare de infrastructura pentru mobilitatea electrica din tara, care vizeaza instalarea a circa 2.500 de puncte de incarcare in toate regiunile Romaniei, in perioada 2019-2023, in urma unor investitii totale de 15-20 de milioane de euro. Astfel, asa cum a declarat Marius Chiriac, director Enel X Romania, „ne angajam sa oferim posesorilor si flotelor de vehicule electrice posibilitatea de a se deplasa in toata tara, fara sa se ingrijoreze unde vor gasi urmatorul punct de incarcare. Si astfel vom contribui la un transport mai curat si mai sustenabil in toata Romania.”
 

Primele puncte de incarcare vor fi instalate in 2019 in Bucuresti, Timisoara si Constanta, iar extinderea ulterioara (circa 300 de puncte in 2019, pe principalele drumuri din tara si in majoritatea marilor orase) va tine cont de cresterea gradului de utilizare a vehiculelor electrice la nivelul gospodariilor, al institutiilor, precum si in randul companiilor.
Enel X Romania va oferi serviciul de instalare de infrastructura de incarcare catre Partenerii de Reincarcare (centre comerciale, supermarketuri, restaurante si hoteluri care doresc sa atraga utilizatorii de vehicule electrice), care nu vor avea costuri de instalare si mentenanta, in schimbul punerii la dispozitie a locurilor de parcare.
Compania ofera un serviciu similar municipalitatilor interesate de imbunatatirea calitatii aerului prin incurajarea mobilitatii electrice. Pe acestea le va sprijini sa identifice cele mai bune solutii, iar apoi va instala infrastructura de incarcare si va asigura mentenanta acesteia fara costuri pentru primarii, pe locurile de parcare aflate pe domeniul public.
Infrastructura care va fi dezvoltata in Romania se bazeaza pe echipamente modulare, scalabile, livrabile la cheie catre consumatorii individuali, companii si institutii. Este prevazuta instalarea de statii cu putere de 22 kW (Quick), 50 kW (Fast) si peste 150 kW (Ultrafast).
Noile produse fac parte din recent lansata gama Juice Family, care include JuicePole, JuiceBox si si JuiceLamp. JuicePole este o statie de incarcare instalata in orase, facilitand experienta de incarcare cu ajutorul noului ecran si integrarii cu aplicatia Enel X Recharge, care poate asigura incarcarea simultana a doua vehicule, prin curent alternativ, este echipata cu cele mai noi tehnologii de conectivitate si poate fi activata cu ajutorul Enel X Recharge App, ce permite utilizatorilor sa identifice o statie din apropiere, sa rezerve un punct de incarcare si sa monitorizeze incarcarea bateriei in timp real, prin intermediul telefonului mobil. JuiceBox este noua statie tip box care poate fi instalata la locuinte individuale, fiind disponibila si in versiune comerciala pentru incarcarea flotelor de vehicule, si JuiceLamp integreaza infrastructura de iluminat public cu cea de incarcare si este o lampa LED inteligenta care, pe langa asigurarea unei eficiente ridicate si a controlului de la distanta, ofera posibilitatea de a incarca doua vehicule in acelasi timp, dar poate fi configurata si pentru supraveghere video, monitorizarea calitatii aerului, conectivitate prin fibra optica sau Wi-Fi urban.

Articole similare

Ad