Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

79 de concurenti la a doua editie a Ford Trucks Best Driver Challange…

… competitie organizata pentru a pune in valoare aptitudinile soferilor Ford Trucks si performantele vehiculelor comerciale grele ale acestui producator.
A doua editie a intrecerii s-a desfasurat in perioada 17 septembrie-17 octombrie 2018 si a inclus, ca si prima, doua categorii: Transport si Constructii.
 

In total s-au inscris 79 de soferi de vehicule comerciale Ford Trucks, criteriul de departajare fiind punctajul obtinut prin sistemul ViaSat, care ia in considerare stilul de condus si consumul mediu de combustibil/kilometru obtinut in perioada concursului. Intrecerea se deruleaza in conditiile de utilizare de zi cu zi a vehiculelor, deci nu implica nicio modificare a programului obisnuit de lucru al soferilor, ci doar eficientizarea stilului de condus. Monitorizarea rezultatelor s-a facut prin intermediul Via Track, solutia profesionala de monitorizare si management al flotelor auto prin GPS, oferita de ViaSat, unul dintre partenerii strategici Cefin Trucks.
Primii clasati ai celei de a doua editii Ford Trucks Best Driver au inregistrat consumuri medii, pentru intreaga perioada de competitie, de 26,62 l/100 km la Categoria Transport si de 33,58 l/100 km la categoria Constructii, reducerile de consum observate comparativ cu luna anterioara fiind de pana la 10%.
Premiile puse in concurs au fost vouchere cadou in valoare de 500 de euro pentru primii cinci clasati la fiecare dintre cele doua categorii. Acestia sunt, la categoria Transport, Bostina Nicolae Adrian (de la International Lazar Company – locul I), Serban Ion (Vlase Complex Comercial, locul al II-lea), Alexandru Bibart (Practicom – al III-lea), Anghel Daniel (Transport Auto Ploiesti 1) si Marcu Victor (Vogue Trading Company), iar la Constructii, Avram Dorin (SC Axo Util SRL – locul I), Ionel Gidea (Eurosiloz SA – locul al II-lea), Iordache Eugen (Condor Paduraru SRL – locul al III-lea), Caramida Cornel si Cretu Gheorghe (ambii de la SUCPI SA).
Competitia organizata de Cefin Trucks isi propune sa rasplateasca adaptarea stilului de condus la conditiile de drum, la tipul de incarcatura transportata si la genul de activitate pe care o presteaza soferul, aspecte care, asa cum subliniaza Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks, influenteaza costurile cu combustibilul si intretinerea camioanelor, care, la randul lor, reprezinta un procent foarte mare din cheltuielile de transport. „Iar una dintre modalitatile de imbunatatire a stilului de condus este motivarea soferilor prin premierea celor mai bune rezultate, obiectiv pe care ni l-am propus si noi in cadrul Ford Trucks Best Driver. Editiile derulate pana in prezent au demonstrat ca acest proiect participa la optimizarea stilului de condus, motivarea angajatilor, reducerea costurilor si in final la eficientizarea activitatii firmelor de transport.”
Iar sistemul de monitorizare ViaTrack, folosit in cadrul competitiei, permite monitorizarea si aprecierea stilului de condus tinand cont de multiple criterii si ofera rapoarte complexe cu privire la consumul de carburant, astfel incat, pornind de la aceste informatii, firmele de transport sa poata instrui soferii in vederea optimizarii stilul de condus, indicandu-le exact ce parametri pot fi imbunatatiti, si pot monitoriza cu acuratete activitatea fiecarui vehicul din flota, asa cum promite Cati Mocanu, director general Viasat Systems.

Articole similare

Ad