Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nikola TRE, camionul cu emisii zero, tot mai aproape de Europa

Nikola TRE, cel mai nou concept de camion heavy duty electric, este foarte aproape de Europa. Prototipul va fi prezentat peste cateva luni, in aprilie, la evenimentul Nikola World in Phoenix, Arizona.
Nikola TRE nu va fi singura surpriza de vehicul cu emisii zero, tot atunci urmand a fi prezentata si varianta de productie a lui Nikola TWO. „Acest camion este uimitor, iar Europa il asteapta de mult. Va fi primul camion european cu zero emisii, baterii 800Vdc si o celula de hidrogen de 120 kW, necesare pentru o autonomie reala de nivel 5. Estimam ca vom incepe productia in acelasi timp cu versiunea pentru piata din SUA, adica in jurul anului 2022-2023“, a declarat fondatorul si CEO-ul Nikola Motor Company, Trevor Milton.
 

Nikola TRE, insemnand Trei in norvegiana, are o putere cuprinsa intre 500 si 1000 CP, doua configuratii – 6×4 si 6×2 si o autonomie intre 500 si 1.200 km.
Primele teste pe drumuri europene vor avea loc in Norvegia in 2020, compania urmand a incepe studiile privind identificarea unei locatii potrivite pentru unitatea de productie a noului model. In prezent, Nikola colaboreaza cu Nel Hydrogen, o companie din Oslo, pentru a furniza statii de hidrogen pentru SUA. Pana in 2028, compania planuieste sa dezvolte o retea de peste 700 de astfel de statii in SUA si Canada.

Articole similare

Ad