Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Trucks furnizeaza o solutie de transport autonom companiei Brønnøy Kalk AS

Volvo Trucks tocmai a semnat un acord cu Brønnøy Kalk AS din Norvegia, pentru a-i furniza prima solutie autonoma pentru transportul de piatra de var de la o cariera deschisa catre un port din apropiere.
Solutia conceputa pentru compania Brønnøy Kalk AS consta in transportul de piatra de var prin intermediul a sase camioane autonome Volvo FH pe o distanta de cinci kilometri, prin tunelurile care leaga mina de concasor. Au fost realizate cu succes numeroase teste care vor continua si pe parcursul acestui an, solutia devenind in intregime operationala catre sfarsitul lui 2019.
 

Acest acord vine ca o continuare a proiectelor recente de automatizare realizate de Volvo Trucks, din domeniul minier, al recoltarii de trestie de zahar si al colectarii deseurilor. Totusi, aceasta solutie comerciala reprezinta o premiera pentru Volvo Trucks. Compania Brønnøy Kalk nu cumpara camioane autonome, ci o solutie destinata transportului de piatra de var intre doua locatii prestabilitate.
„Acesta este un pas important pentru noi”, a spus Raymond Langfjord, Managing Director al carierei. „Competitia din aceasta industrie este acerba. Incercam in mod constant sa ne crestem eficienta si productivitatea pe termen lung si avem viziunea clara de a profita de noile oportunitati oferite de noile tehnologii si solutii digitale.”
„Suntem mandri sa putem prezenta o solutie autonoma care sa faca fata provocarilor clientilor nostri atat in privinta sigurantei, cat si a fiabilitatii si profitabilitatii”, a declarat Claes Nilsson, presedintele Volvo Trucks. „Nevoile globale din domeniul transporturilor sunt intr-o continua schimbare, intr-un ritm foarte rapid, iar industria solicita solutii noi si avansate, pentru a ramane competitiva. Obiectivul nostru este de a fi lider al dezvoltarii unor produse si servicii care sa raspunda acestor cerinte”, a continuat Claes Nilsson.
 

Articole similare

Ad