Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MOL a anuntat rezultatele editiei jubiliare a Programului MOL pentru sanatatea copiilor

MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate au anuntat rezultatele concursului de proiecte din cadrul editiei jubiliare a Programului MOL pentru sanatatea copiilor. Proiectele de terapie prin arta si terapie emotionala sustinute prin Program vor ajuta 650 de copii si tineri cu nevoi speciale, cu deficiente, cu boli cronice sau care se afla in curs de recuperare dupa afectiuni grave.
 

„In cei zece ani de existenta a Programului MOL pentru sanatatea copiilor au fost inscrise in concurs peste 1.000 de proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala, dintre care 190 au obtinut finantare totala de peste 3,2 milioane lei. Provocarea majora a fost insa aceea de a imbunatati in mod real calitatea vietii celor peste 11.000 de copii si adolescenti, beneficiari ai proiectelor, precum si a familiilor acestora”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL Romania.
In cadrul editiei jubiliare a Programului s-au inscris 92 de organizatii non-profit care deruleaza proiecte de terapie prin arta si terapie emotionala pentru copii si tineri cu deficiente, cu boli cronice sau aflati in curs de recuperare dupa afectiuni grave, solicitand finantare totala de peste 2 milioane lei. Organizatiile inscrise provin din 29 de judete: 16 din Bucuresti, 11 din Cluj, 9 din Iasi, cate 7 din Bihor si Covasna, cate 4 din Harghita si Mures, cate 3 din Bacau, Sibiu, Timis, cate 2 din Alba, Brasov, Constanta, Neamt, Prahova, Suceava si cate una din Arad, Braila, Bistrita-Nasaud, Botosani, Calarasi, Dolj, Galati, Gorj, Ilfov, Satu Mare, Salaj, Tulcea si Vaslui. Dintre cele 92 de organizatii, 38 au participat si la editii precedente ale Programului. In urma jurizarii au fost selectate pentru finantare integrala sau partiala 20 proiecte care vor fi implementate in perioada decembrie 2018 – august 2019. Fondurile alocate pentru aceasta editie a Programului sunt de 400.000 lei. Dintre cele 20 de ONG-uri castigatoare, 9 obtin finantare pentru prima data, in timp ce 11 au mai beneficiat de sprijin si la editiile anterioare. Organizatiile castigatoare provin din Bucuresti si din judetele Alba, Bacau, Bihor, Botosani, Calarasi, Cluj, Covasna, Harghita, Iasi, Mures, Salaj, Satu Mare si Timis.

Articole similare

Ad