Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scad inmatricularile de remorci

De la ultimul raport Clear, cateva economii vest-europene si-au lansat previziunile economice pentru  perioada 2019-2020, acestea majoritar in scadere. In consecinta, previziunea ca pentru piata de remorci urmeaza sa un 2019 in scadere s-ar putea dovedi corecta.
Previziunile pentru 2018 au evidentiat o crestere de 2,7%. Desi sase din sapte state vest-europene vor intampina un mic declin al inmatricularilor de remorci, celelalte noua vor avea crestere. Potrivit estimarilor, in prima parte a anului scaderea va fi ma puternica.
 

Totusi, Clear estimeaza o scadere de 10% a cererilor de remorci pentru 2019 cu o variatiei puternica intre tarile din regiune, de la +2% la -20%.
Declinul din 2019 va fi proportional  cu cresterea din 2017/2018.
Conform studiului Clear piata va avea o incetinire ciclica (dar nu o recesiune) care se va resimti in toate economiile europene pentru cativa ani. Cererea crescuta care a reprezentat motorul pietei de remorci a incetat. Parcul de semiremorci a fost innoit complet in ciuda faptului ca cererea de transport rutier nu a revenit la nivelul lui 2006  (inainte de criza finaciara globala). Mai mult, au trecut noua ani de la decimarea pietei de semiremorci din 2009 iar piata nu a avut niciodata perioade mai mari de zece ani fara a suferi scaderi.

Articole similare

Ad