Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kamaz va alinia la Dakar 2019 patru camioane complet noi

In cadrul unui eveniment festiv traditional, in care pilotii Andrey Karginov si Airat Mardeev au facut teste in zona de pregatire a centrului sportiv Kamaz, producatorul rus a anuntat componenta echipei care va lua in ianuarie 2019 startul in raliul Dakar. In plus, deoarece echipa Kamaz a aniversat 30 de ani, evenimentul a inclus si o expozitie de camioane.
La editia Dakar din 2019 producatorul rus va participa cu patru camioane complet noi, lansate in mai 2018, cu motoare cu sase cilindri in linie – ca urmare a modificarii regulamentului de concurs, ce limiteaza la 13 l motoarele vehiculelor grele – ce au determinat si modificari importante de design, care este acum mai agresiv. Iar doua dintre camioanele inscrise in raliu au transmisie automata, utila mai ales pe portiunile cu dune, dar si in restul competitiei, dat fiind faptul ca in acest raliu pilotii schimba treptele, in medie, de pana la 10.000 de ori.
 

Cele patru echipaje ii vor avea ca lideri pe Eduard Nikolaev (invingator la Dakar in 2018, dar si in 2010, 2013 si 2017), Airat Mardeev (invingator la Dakar in 2015), Andrey Karginov (castigator la Dakar in 2014) si Dmitry Sotnikov. Acestia si-au propus sa mentina rezultatele de la editiile anterioare, dar sunt constienti si de valoarea adversarilor, in frunte cu Gerard de Rooy, care anul trecut a concurat la African Eco Race in loc de Dakar, si a si obtinut victoria, si continuand cu coechipierii acestuia din echipa Iveco, dar si cu pilotii Tatra, Renault, Maz sau Liaz.
Pe 25 noiembrie vehiculele Kamaz, dar si ale celorlalte echipe, au fost incarcate pe vase si transportate peste Atlantic ca sa ia startul raliului de 10 etape si circa 5.000 km ce se va desfasura incepand cu 6 ianuarie 2019 in Peru.

Articole similare

Ad