Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Smart Fleet Solution, aplicatia de mentenanta preventiva auto

Connections Romania anunta Smart Fleet Solution (SFS), despre care spune ca este prima solutie de software integrat pentru managementul mentenantei preventive al flotelor auto. Conceputa pe o arhitectura de tip Enterprise Resource Planning (ERP) cu baze de date comune, aplicatia poate integra module pentru managementul flotelor, al anvelopelor, al service-urilor auto si, printr-un sistem detaliat de raportare capabil sa transforme datele in informatii, permite luarea unor decizii strategice de management.
 

La nivel european, gradul de digitalizare al flotelor nu depaseste procentul de 20% nici in cazul tarilor din Europa de Vest. Majoritatea clientilor auto utilizeaza ca suport pentru procedurile de mentenata prevenitiva tabele clasice in format Excel. Aplicatia Smart Fleet Solution a fost creata impreuna cu partenerul si clientul olandez ProAct Software BV si este destinata companiilor de transport care detin sau gestioneaza flote auto importante – autovehicule pentru transportul persoanelor, al marfurilor, remorci sau vehicule specializate pentru industrie, se arata intr-un comunicat. „Dezvoltata cu tehnologii de ultima generatie, aplicatia implementeaza si permite integrari cu instrumente automate de inspectie anvelope, echipamente GPS si alte ‘3rd party APIs’, este usor scalabila si poate fi livrata ca o solutie cloud SaaS”, declara Bogdan Florea fondator si CEO Connections Romania.
Dezvoltatorii tintesc Europa de Vest si de Est, Orientul Mijlociu, America de Sud si Australia. „Deja avem 5 implementari pilot in Olanda si tintim sa ajungem la cel putin 200 pana in anul 2020, in principal in Europa de Vest si in Orientul Mijlociu”, explica Cosmin Lixandru Business Development Manager reprezentant ProAct. Implementarea Smart Fleet Solution permite reducerea cu pana la 30% a costurilor totale, directe si indirecte, legate de mentenanta vehiculelor.
O parte dintre aplicatiile concrete ale Smart Fleet Solution sunt legate de achizitii, minimizarea pierderilor sau gestionarea service-urilor auto.
Achizitiile pot fi facute pe baza unor date istorice corecte si usor de obtinut. Valoarea indicatorului „Total Cost of Ownership“ pentru diferite tipuri de vehicule, filiale, branduri este cunoscuta in timp real si reprezinta un atu in procesul de negociere cu furnizorii de echipamente si anvelope. Totodata, identificarea celui mai bun tip de anvelope pentru flote specifice aduce economii de pana la 25% pentru bugetul total de anvelope.
Identificarea pierderilor nu este posibila fara un soft performant. Spre exemplu, pierderile provenite din stationarea nejustificata a vehiculelor pentru probleme legate de mentenanta, sau pierderi din reparatii inutile si repetitive.
Independenta fata de producatorii de camioane sau anvelope. Prin Smart Fleet Solution managerul de flota are acces instant la date practice legate de functionalitatea echipamentelor, durata si stadiul de viata al acestora la momentul achizitionarii si in orice moment al utilizarii.
Aplicatia permite urmarirea in timp real a vehiculelor in service si a performantei service-urilor partenere in ceea ce priveste timpii de asteptare si calitatea lucrarilor.

Articole similare

Ad