Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

2018 vs. 2017: cresteri ale dobanzii si conditii de finantare aproximativ similare

Deoarece la nivel global este asteptata o noua criza economica si semnele acesteia sunt in general modificarile dobanzilor si conditiile mai dure de creditare, managerii de transport prezenti la Gala Tranzit au fost rugati sa raspunda si la intrebari vizand acesti doi parametri in 2018 comparativ cu 2017.
Dintre firmele care au apelat la finantari in 2018, 54,84% au remarcat o crestere a dobanzii, din cauza cresterii ROBOR, 35,49% au declarat ca dobanda a fost aceeasi din 2017, iar restul de 9,67% au obtinut chiar dobanzi mai mici decat in anul anterior, de cele mai multe ori in urma unor renegocieri.
 

In ceea ce priveste obtinerea finantarii din partea unor societati specializate din tara, ea s-a facut la fel de usor ca in 2017 pentru 58,53% dintre respondenti, mai usor pentru 26,82% si mai dificil pentru restul de 14,65%. In cazul acestora din urma a fost vorba mai ales de situatii particulare determinate strict de activitatea lor – de exemplu, una dintre companii a inregistrat o scadere a profitului din cauza situatiei economice din tara de origine, Turcia, si asta a facut ca obtinerea finantarii sa fie mai dificila decat in anii anteriori.
Au fost si transportatori care au apelat la finantare externa, si aici conditiile nu s-au schimbat fata de 2017, sau care au facut investitii din surse proprii.

Articole similare

Ad