Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Consiliul Concurentei a amendat asiguratorii cu 53 de milioane de euro

Consiliul Concurentei a amendat cu 53 de milioane de euro noua companii de asigurari si UNSAR, asociatia profesionala de profil, pe motiv ca s-au inteles cu privire la tarifele RCA practicate in perioada 2012-2016. Mai exact, conform investigatiei Consiliului Concurentei, Allianz-Tiriac, Asirom, Astra Asigurari, Carpatica Asig, Euroins, Generali, Groupama, Omniasig si Uniqa Asigurari ar fi participat la schimburi de informatii sensibile din punct de vedere comercial referitoare la majorarea tarifelor RCA.
 

Investigatia a fost simplificata de faptul ca Euroins a recunoscut schimbul de informatii si a oferit documente justificative, beneficiind in schimb de clementa si primind o amenda mult mai mica (6,3 milioane de lei). Cea mai mare amenda, de peste 40 de milioane de lei, a fost primita de Allianz Tiriac.
Aceasta este a doua cea mai mare amenda din istorie aplicata de Consiliul Concurentei, cei 53 de milioane de euro reprezentand 3% din incasarile anuale ale intregii piete. Cea mai mare amenda, de circa 200 de milioane de lei, a fost aplicata in 2012 in piata de carburanti.

Articole similare

Ad