Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din 2023 si Olanda introduce noi taxe de drum

Guverul Olandei a decis sa impuna taxe de drum pentru vehiculele peste 3,5 t. Veniturile vor fi utilizate pentru a face transportul rutier mai sustenabil si pentru a reduce taxele.
Taxele de drum vor fi obligatorii din 2023 si sunt aplicabile pentru camioanele locale, cat si pentru cele straine. Din moment ce noua masura se aplica doar pentru transportul de  marfuri, astfel pentru utilizatorii de autobuze, utiliaje agricole etc. nu vor fi nevoiti sa plateasca.
 

Noua taxa se va fi aplicabila pentru toata reteaua de autostrazi si poate pe cateva drumuri regionale.
Cotele precise nu au fost stabilite inca. Pentru a studia efectele masurii a fost utilizata o medie de 0,15 centi, taxa medie aplicata de Belgia si Germania.
Tari precum Belgia, Germania, Ungaria, Austria, Polonia, Rusia, Slovacia, Slovenia,  Republica Ceha si Elvetia aplica deja o taxa pentu vehiculele de transport. Mai mult de atat, camioanele trebuie sa plateasca taxe de autostrada in Franta, Italia si Spania.
Organizatia Olandeza de Transport si Logistica (Transport en Logistiek Nederland) este de parere ca aceasta masura va reduce emisiile de CO2 si nu a avea neaparat consecinte economice, si asta daca veniturile vor fi utilizate pentru un transport sustenabil.

Articole similare

Ad