Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franta, in stare de urgenta economica si sociala. Ce masuri anunta Macron pentru iesirea din criza!

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, a anuntat, luni, 10 decembrie, o serie de masuri pentru iesirea din criza sociala si economica in care se afla Franta, criza generata de miscarea „Vestele galbene“. Oficialul a admis ca exista o stare de nemultumire impartasita de numerosi cetateni, dar a denuntat comportamentul „iresponsabil“ al protestatarilor violenti si a decretat „starea de urgenta economica si sociala“.
 

„Vrem o Franta in care oamenii sa poata trai cu demnitate din munca. Cer Guvernului si Parlamentului sa faca ce este necesar. Salariul minim va creste cu 100 de euro pe luna incepand din anul 2019. Orele suplimentare vor fi platite si nu vor mai fi impozitate. Le voi cere tuturor angajatorilor care pot sa ofere prime de sfarsit de an sa faca acest lucru, fara a fi impozitate“, a declarat Macron.
In ceea ce priveste contributia sociala pentru pensionari, in acest moment, doar cei care aveau o pensie mai mica de 1.200 de euro erau exceptati de la plata ei, Macron a precizat ca s-a renuntat la cresterea contributiei, iar din 2019 ea nu va mai fi platita de nici un pensionar cu pensie mai mica de 2.000 de euro pe luna.
Iar pentru a combate evaziunea fiscala, patronii societatilor franceze vor trebui sa isi achite impozitul in Franta, urmand a fi taxate si marile companii care realizeaza profit in Franta, a mai spus presedintele din Hexagon, cu referire la gigantii internetului. Noi masuri vor fi anuntate in zilele urmatoare dupa ce Emmanuel Macron se va intalni cu liderii marilor societati prezente in Franta. Protestatarilor reuniti in cadrul miscarii „Vestele galbene“ au manifestat in ultímele saptamani in intreaga tara, blocand sosele si autostrazi, rafinarii, au determinat inchiderea benzinariilor si au provocat importante pagube materiale in urma violentelor iscate. Protestul a pornit dupa ce a crescut pretul carburantului ca urmare a instituirii unei taxe pe carbon. Ulterior, lista de revendicari a ajuns la 42 de puncte. In transporturi, sindicatele estimeaza o paguba de 400 de milioane de euro ca urmare a acestor proteste.

Articole similare

Ad