Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler va cumpara baterii pentru vehicule electrice in valoare de peste 20 de miliarde de euro

Daimler va achizitiona baterii pentru vehicule electrice in valoare de 20 de miliarde de euro, ca parte a strategiei CASE. Pana in 2022, compania va scoate pe piata numai putin de 130 de variante de masini electrificate cu sigla Mercedes-Benz, alaturi de vanuri, autobuze si camioane electrice.
„Ofensiva noastra electrica continua. Dupa ce am investit miliarde de euro in dezvoltarea flotei electrice si in expansiunea retelei globale de baterii, acum facem un pas mai departe: prin achizitia celulelor de baterii in valoare de peste 20 de miliarde de euro, continuam sistematic procesul de transformare a viitorului electric al companiei noastre. Planuim 130 de variante electrificate (n.r. electrice+hibride) Mercedes-Benz Cars pana in 2022. Complementar, vom avea van-uri, autobuze si camioane electrice“, a declarat Dr. Dieter Zetsche, presedintele Consiliului de Administratie Daimler AG si seful Mercedes-Benz Cars.
 

Daimler are in plan investitii de un miliard de euro in reteaua de productie globala a bateriilor si 10 miliarde in expansiunea flotei electrice Mercedes-Benz Cars. Furnizorii companiei produc deja baterii in Asia si Europa, insa dezvoltarea in Europa si SUA. Compania achizitioneaza baterii de pe piata libera. Astfel, beneficiaza de cea mai buna tehnologie existenta la acel moment si se concentreaza pe ansamblare. Reteaua globala a Mercedes-Benz Cars va consta in viitor in opt unitati de productie pe trei continente. Prima fabrica in Kamenz a intrat deja in productia de serie, iar cea de-a doua va incepe la inceputul lui 2019. Inca doua unitati vor fi construite in Stuttgart-Untertürkheim, alta in situl de productie din Sindelfingen si alte trei in Beijing (China), Bangkok (Tailanda) si Tuscaloosa (SUA). Pana in 2022 tot portofoliul de masini al Mercedes va fi electrificat, de la modelele mici la SUV-uri, peste 130 de variante, electrice si plug-in hibride.
In ceea ce priveste partea de vehicule comerciale, Daimler este deja prezent pe piata inca din 2017 cu noul Fuso eCanter, in timp ce prima flota de 10 camioane eActros este deja operationala din septembrie 2018. Productia de serie a lui eCitaro a inceput tot in toamna lui 2018, in timp ce catre finalul anului a fost livrat si primul autobuz electric catre operatorul de transport public al orasului Hamburg. Nu in ultimul rand vanul eVito a ajuns in flota clientilor in luna noiembrie, iar de la mijlocul lui 2019 noul eSprinter va fi si el disponibil.

Articole similare

Ad