Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Parlamentul european va vota pachetul mobilitate 1 pe 10 ianuarie 2019

Comisia de Transport si Turism a Parlamentului European (TRAN) va vota, pe 10 ianuarie 2019, Pachetul Mobilitate 1. Principalele prevederi vizeaza propunerea de Lege speciala pentru aplicarea Directivei detasarii nr. 71/1996 la transporturile rutiere, propunerea de revizuire a Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere si de odihna ai soferilor profesionisti si propunerea de modificare a Regulamentelor 1071/2009 privind accesul la profesie si 1072/2009 privind accesul la piata de transport rutier de marfa.
 

Cei 3 raportori urmeaza sa aduca modificari/compromisuri la propunerile lor, care au fost deja votate la nivelul Comisiei TRAN in iunie 2018 si raman „inchise in plen“. Votul membrilor comisiei va fi depus in sedinta plenara, eventualele compromisuri fiind prezentate ca amendamente.
Potrivit art. 174 alin. 3 din Regulamentul de procedura, prima data se vor supune la vot (in bloc) compromisurile la dosarele raportorilor. Daca aceste compromisuri vor fi respinse si vor fi depuse compromisuri complementare, votul va continua cu acele compromisuri complementare – un singur vot in bloc pentru fiecare compromis complementar. Daca se respinge un compromis complementar se trece la urmatorul, iar acel compromis care se indeparteaza cel mai mult de cel initial are prioritate.

Articole similare

Ad