Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CNAIR a semnat contractul pentru Centura de Sud a Timisoarei

CNAIR SA a semnat recent contractul pentru proiectarea si executia variantei de ocolire a Municipiului Timisoara Sud. Lungimea totala a obiectivului este de 25,69 km. Acesta va fi finantata prin fornduri europene nerabursabile.
Tirrena SCAVI SpA se va ocupa de proiectarea si executia transonului de drum. Contractul are o valoare de circa 272,43 de milioane de lei (fara TVA), echivalentul a 58 de milioane de euro (fara TVA), ceea ce rezulta un cost de 2,25 de milioane de euro (fara TVA) pentru fiecare kilometru construit.
 

In conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare si 24 luni pentru executta lucrarilor. Perioada de garantie a lucrarilor ofertata de antreprenor este de 10 ani.
Traseul proiectului „Varianta de ocolire Timisoara Sud“ se desfasoara pe teritoriul administrativ al judetului Timis, pe raza municipiului Timisoara si a localitatilor Sanmihaiu Roman, Sag, Giroc, Mosnita Noua si Ghiroda.
Pe langa beneficiile locale, varianta de ocolire va avea ca rezultat fluidizarea traficului intern si international care intra in tara prin zona Stamora Moravita, se desfasoara pe DN 59, ajunge in zona Timisoara si se indreapta catre centrul tarii pe DN 6 sau pe viitoarea autostrada Arad – Timisoara – Lugoj.

Articole similare

Ad