Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

HAVI si Scania accelereaza efortul de a crea un lant de aprovizionare ecologic pentru McDonald’s in Spania

HAVI Spania intentioneaza sa adauge pana la sfarsitul acestui an 14 autovehicule alimentate cu gaz, pentru a livra produse catre restaurantele McDonald's de la centrele de distributie ale HAVI din Madrid si Barcelona. Dintre acestea, 12 functioneaza pe gaz natural lichefiat (GNL) si doua pe gaz natural comprimat (CNG). Anterior, HAVI Spania a avut doua camioane CNG, totalizand 16 camioane pe gaze.
 

GNL si CNG reduc emisiile de carbon cu aproximativ 20%. In cazul motoarelor cu gaz, lantul de aprovizionare al McDonald's este de asemenea protejat in viitor pentru biogazul lichefiat si comprimat care poate fi amestecat in gazul natural sau il poate inlocui in totalitate, facand posibile reduceri ale emisiilor de CO2 cu pana la 90% .
Echipate cu un motor cu zgomot redus si echipamente de racire, camioanele sunt mult mai silentioase decat vehiculele conventionale de livrare, contribuind la reducerea in continuare a impactului livrarilor urbane. In Madrid, vehiculele vor fi dotate cu echipamente speciale de racire cu motor electric, pentru a reduce si mai mult emisiile de carbon si nivelurile de zgomot.
Foaia de parcurs pentru combustibilii ecologici HAVI-Scania se aliniaza direct cu MOVALT, o schema guvernamentala spaniola care promoveaza tranzitia flotelor de transport rutier catre vehicule cu emisii reduse, ceea ce sprijina initiativa McDonald's Scale for Good.  Schema se concentreaza asupra domeniilor prioritare care sa schimbe industria: durabilitatea carnii de vita, angajamentul fata de familii, actiunea climatica, ambalarea si reciclarea.
In martie 2018, McDonald's a devenit prima companie de restaurante din lume care a abordat schimbarile climatice globale prin stabilirea unei tinte de a reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de sera.
HAVI recunoaste ca are un rol esential in succesul eforturilor de sustenabilitate ale McDonald's si si-a unit fortele cu producatorul de vehicule Scania pentru a elabora o foaie de parcurs de cinci ani pentru reducerea semnificativa a amprentei de carbon si a impactului general asupra mediului al lantului de aprovizionare McDonald's. In Spania, cele doua companii imping granitele si mai mult prin accelerarea implementarii vehiculelor alternative de livrare a combustibililor.
„Activitatea noastra cu firme ca HAVI si Scania are o abordare proactiva in gasirea si implementarea unor solutii mai durabile de lant de aprovizionare si contribuie la lantul nostru global de aprovizionare si la strategia de durabilitate“, a explicat John Alves, Managing Director, McDonald's Spania.

Articole similare

Ad