Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CNPP nu a retras niciun document portabil A1 pe sectorul transporturilor

Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) nu a retras, pana in prezent, niciun formular A1 in sectorul transporturilor rutiere de marfuri, in ciuda diverselor solicitari de retragere venit din partea autoritatilor din alte state.
Numarul solicitarilor de retragere este mare, insa marea majoritate a cazurilor vizeaza situatia detasarilor, unde criteriile sunt mai dure. Din fericire, pe segmentul transporturilor internationale, raportat la numarul de formulare emise, numarul solicitarilor este destul de mic, pana in zece cazuri, cele mai multe venite din partea autoritatilor din Belgia si Italia.
 

Motivul invocat de respectivele autoritati din statele membre este ca aceste societati ce desfasoara activitati in Romania executa, de fapt, exclusiv comenzile date de catre un angajator dintr-un alt stat. Practic, societatea s-a infiintat in Romania doar cu scopul de a plati contributii sociale mai mici, fiind coordonata exclusiv de catre o companie din acelasi domeniu dintr-un alt stat. Pe Italia, argumentele au fost ca nu exista nici o comanda de incarcare sau descarcare in Romania si comenzile se iau exclusiv de la partenerul italian. Potrivit CNPP, astfel de cazuri au mai fost intalnite, insa tocmai din aceste motive, firmelor respective nu li s-a emis documentul portabil A1. Cererile sunt instrumentate si pana acum nu s-a luat decizia retragerii vreunui formular A1, dar institutia ii sfatuieste pe transportatori sa incerce sa-si obtina comenzi din mai multe state membre, in special din Romania.

Articole similare

Ad