Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Din 2020, macaralele Liebherr cu 3-4-5 axe vor fi echipate cu ambreiaj ZF

Producatorul german de componente pentru industria auto, ZF Friedrichshafen, a dezvoltat modulul de ambreiaj multidisc DynamicPerform care va fi instalat pe macaralele mobile Liebherr cu trei, patru si cinci axe. Productia de serie va incepe in 2020, potrivit www.khl.com.
Ambreiajul cu transmisie modulara TraXon de la ZF poate gestiona un cuplu motor pana la 3.000 Nm, oferind in acelasi timp porniri durabile si o uzura foarte mica la manevrare. Discurile sunt racite prin circularea uleiului. Sistemul de racire foloseste un software ZF dezvoltat special pentru aplicatii specializate pentru vehicule grele.

Modulul este dotat cu sistem de amortizare DynaDamp de la ZF, configurat pentru vibratiile motoarelor mai noi, minimum din clasa V de emisii (Offroad) sau Euro 6 (Onroad).
Sistemul de transmisie TraXon DynamicPerform poate fi combinat cu intarderul ZF – o frana hidraulica hidrodinamica ce reduce nevoia de franare de serviciu cu pana la 90%, prelungind astfel durata de viata a franelor si reducand costurile de intretinere si emisiile.
Potrivit ZF, TraXon are o rata de transmisie ridicata, un grad de eficienta de conservare a energiei de 99,7% si un bun raport putere-greutate. Atunci cand este echipat cu DynamicPerform, TraXon cantareste 397 kg (449 kg, inclusiv intarderul).
Natura modulara a TraXon permite combinarea cu alte sisteme ZF, astfel incat utilizatorii sa isi poata construi propriile transmisii pentru aplicatii specifice.

Articole similare

Ad