Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bulgaria a introdus vinieta electronica

In Bulgaria, de 1 ianuarie 2019, a fost introdusa vinieta electronica in locul celei clasice. Dupa cum arata http://www.uominietrasporti.it, proprietarii de vehicule grele, de peste 3,5 t, care sunt inca in posesia vinietelor lansate in 2018, le vor mai putea utiliza pana pe 15 august 2019, insa autoritatile bulgare recomanda convertirea electronica a acestora. Vehiculele care nu au o vinieta valabila vor trebui sa plateasca o taxa de compensare care le va permite calatoria doar in ziua respectiva (70 leva pentru autoturisme, 125 BGN pentru vehicule de pana la 12 t si 175 BGN pentru vehiculele de peste 12 t). In cazul in care nu se va plati aceasta taxa, amenda este de 300 BGN (153,41 euro).
 

Vignetele electronice pot fi achizitionate online, la adresa bgtoll.bgo, prin aplicatii dedicate (bgtoll App), de la automate si de la birourile regionale ale Agentiei de Infrastructura.
De asemenea, de la 1 ianuarie 2019, va fi introdusa si o vinieta pentru vehiculele grele aflate in tranzit in weekend pe drumurile bulgare.

Articole similare

Ad