Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CTA a anuntat cele 16 tari de frunte din sectorul inovatiei. In premiera, Germania si Israel intra in top

Asociatia pentru Tehnologia Consumatorilor (CTA) a anuntat la CES 2019, desfasurat la Las Vegas, cele 16 tari de top in ceea ce priveste inovatiile, dintr-un total de 61 de state. Campionii din acest an sunt Australia, Canada, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Israel, Luxemburg, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Singapore, Suedia, Elvetia, Marea Britanie si Statele Unite. "Acestia sunt liderii de clasa mondiala in inovare", a spus Gary Shapiro, reprezentant CTA, completand: "pentru a ajunge lideri in inovare, natiunile trebuie sa renunte la reguli protectioniste si sa puna capat barierelor care le limiteaza".
 

Topul actual include pentru prima data Germania si Israel. Germania a urcat la cel mai inalt nivel datorita imbunatatirii mediului de afaceri si accesului larg la servicii de telecomunicatii si internet, in vreme ce in Israel s-a observat ca peste jumatate (51,5%) din forta de munca este angajata in locuri de munca de inalta calificare, aproape jumatate (46,8%) din studentii sai dobandesc diplome in domeniile STEM si 4,3% din PIB se indreapta catre cercetare si dezvoltare (R & D). Intre timp, trei fosti campioni au scazut in clasamentul din 2019: Austria (cea mai mare rata a impozitului individual, de 55%), Cehia (declin de 15% a investitiilor in R & D) si Portugalia (decizia de a presa pe site-urile de inchiriere pe termen scurt sa impartaseasca datele cu guvernul).
In 2019, se observa ca tarile mici au tendinta de a conduce in ceea ce priveste investitiile in R & D. Israel si Coreea de Sud au cheltuit cel mai mult din PIB pentru cercetare si dezvoltare (peste 4%), urmate de Elvetia (3,4%), Suedia (3,3%) si Austria (3,1%).

Articole similare

Ad