Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

UNTRR organizeaza pe 11 ianuarie un nou protest, in fata Reprezentantei Comisiei Europene de la Bucuresti

Acesta va avea loc intre orele 8.30 si 10.30, in timpul vizitei presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, si Colegiului Comisarilor care vor participa la Ceremonia oficiala de lansare a Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene. Protestul are scopul de a determinat stoparea adoptarii Pachetului Mobilitate 1 si la el sunt invitati toti transportatorii romani si toate asociatiile de profil „care inteleg importanta acestui demers, ca o ultima sansa de blocare si respingere a adoptarii masurilor protectioniste de catre Parlamentul European, care sunt in beneficiul transportatorilor din statele vest europene si in detrimentul transportatorilor romani“.
 

Concret, reprezentantii UNTRR isi propun sa-i faca pe factorii politici decidenti de la Bucuresti si Bruxelles sa constientizeze pericolul pe care il reprezinta adoptarea acestui nou pachet de reglementari care va inchide piata vest-europeana pentru transportatorii rutieri din est, „prin masuri vadit protectioniste, inadmisibile pe o piata libera, cum se autocaracterizeaza Uniunea Europeana“.
UNTRR a mai solicitat organizarea unui protest pe 11.01.2019 si in Piata Victoriei, insa cererea a fost respinsa de Primaria Municipiului Bucuresti.
Transportatorii romani sunt chemati sa se alature protestului pentru stoparea adoptarii Pachetului Mobilitate 1 prin votul europalamentarilor romani si al celor europeni, precum si prin pozitia si masurile care vor fi adoptate in urmatoarele sase luni, in care Romania va detine Presedintia Consiliului Uniunii Europene.
Dupa aprobarea pozitiei Parlamentului European, Pachetul Mobilitate 1 va intra in procedura de trialog pentru armonizarea pozitiilor Parlamentului European, Comisiei Europene si Consiliului de Transport UE, in vederea aprobarii textului final.
Cei care doresc sa participe la protest sunt rugati sa informeze astazi, 10.01.2019, Comitetul de organizare al UNTRR la adresele de email office@untrr.ro sau george.dobre@untrr.ro.

Articole similare

Ad