Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pachetul Mobilitate nu are sanse sa fie votat in acest an

Marian-Jean Marinescu, membru in Comisia pentru Transport si Turism din cadrul Parlamentului European, vicepresedintele Grupului Partidului Popular European, crede ca nu mai este nici o sansa sa se ajunga la un acord in acest mandat privind cele doua amendamente de compromis privind Pachetul de Mobilitate 1, fiind de parere ca cel mai bine ar fi sa se propuna un termen nou pentru amendamente si lucrurile sa fie reluate de la capat.
 

Inainte de a vota impotriva celor trei propuneri cuprinse in Pachetul de Mobilitate 1, europarlamentarul roman, alaturi de europarlamentarul Maria Grapini, membra in Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, a incercat sa amane votul in Comisia TRAN invocand un viciu de procedura – faptul ca nu a existat traducere in toate limbile pentru propuneri – , insa presedinta Comisiei, Karima Delli, nu a fost de acord, astfel ca s-a trecut la vot.
In opinia lui Marian-Jean Marinescu, faptul ca cele doua propuneri – Propunerea de lege speciala pentru aplicarea Directivei detasarii nr. 71/1996 la transporturile rutiere si modificarea Regulamentului 561/2006 privind timpii de conducere si odihna ai soferilor – au fost respinse, inseamna ca s-a ajuns la normalitate. „Eu cred ca este un vot normal, am ajuns la normalitate, pentru ca prima propunere, respectiv detasarea, nu avea niste prevederi normale, se cerea detasare la soferi, cu formulare, cu tot felul de lucruri care nu cred ca au ce sa caute intr-o lege europeana. Pentru mine e o mare surpriza faptul ca a trecut raportul domnului Ismail Ertug (n.r. – propunerea de modificare a Regulamentului nr. 1071/2009 privind accesul la profesie si a Regulamentului 1072/2009 privind accesul la piata de transport rutier de marfa), nu inteleg cine si-a schimbat voturile“, a declarat europarlamentarul roman.
Din punct de vedere legislativ, propunerea raportorul Ismai Ertug nu poate ajunge in sedinta plenara, cele trei dosare fiind interconectate. „Grupul PPE, coordonatorul nostru, va spune ca are nevoie de consultare interna, adica cu noi, si atunci se amana, ceea ce este bine. Grupul PPE vrea sa astepte si celelalte doua rapoarte“, a mai spus Marian-Jean Marinescu. Acesta a explicat ca cele trei rapoarte pot fi aduse in plenul Parlamentului European cu o noua procedura, adica cu deschidere de termen pentru noi amendamente. „Noi am incercat sa amanam pentru a impinge lucrurile in asa fel incat sa nu mai poata fi discutate inainte de alegerile europarlamentare (n.r. – 23-26 mai 2019). Daca nu se discuta acum, se intarzie foarte mult pentru ca se duc pe noua legislatura. Trebuie sa dea un nou termen, poate pe aceeasi procedura, sau, dupa opinia mea ar fi cel mai bine sa propuna termen pentru amendamente si sa o luam de la capat. E adevarat ca ar dura mai mult si poate ar duce la acelasi rezultat, dar ar fi mai corect. Dupa mine nu mai exista nicio sansa sa se ajunga la un acord in acest mandat, cred ca nici in acest an, daca ajunge in toamna, e alt mandat, eu cred ca anul acesta s-a inchis.“

Articole similare

Ad