Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dupa sase etape, doua echipaje Kamaz conduc detasat la Dakar, dar doua nu mai sunt in cursa

Raliul Dakar, care anul acesta se desfasoara doar in Peru, a trecut de jumatate, dupa sase etape (din 10, cate ar trebui sa fie in total) lider fiind pilotul Kamaz Eduard Nikolaev, la foarte mica distanta, de 10'13", de coechipierul sau Dmitry Sotnikov, dar foarte departe de echipajele Iveco avandu-i la volan pe Gerard de Rooy, la 1 h 50'03", si Federico Villagra, la 4 h 06'48".
 

Asta dupa ce Nikolaev a obtinut victoria in doua etape: prima (de la Lima la Pisco, de 247 km de legatura si 84 km de cursa speciala rapida pe nisip) si a doua (de la Pisco la San Juan de Marcona, care a avut 553 km, din care 342 km de cursa speciala, si a constat din dune, portiuni de nisip si plaje de nisip pe coasta Pacificului, cu dune mici).
Coechipierul sau Andrey Karginov a fost invingator in etapele a treia (de la San Juan de Marcona la Arequipa, de 798 km in total, din care 331 km de cursa speciala) si a patra (de la Arequipa la Tacna, de 664 km, din care 405 km de cursa speciala) si pe baza rezultatelor obtinute dupa patru zile de concurs era pe locul al doilea in clasamentul general, dupa Nikolaev. Dar in etapa a cincea, de la Tacna la Arequipa, de 714 km, din care 517 km de cursa speciala – o etapa care a creat destul de multa confuzie in ceea ce priveste rezultatele, deoarece o portiune a fost anulata din cauza cetii prea dense, si totusi rusii au parcurs-o – camionul lui Karginov a atins un spectator care nu a putut fugi la timp din fata lui si a fost eliminat din raliu.
Dmitry Sotnikov, al doilea dupa Nikolaev in clasamentul general dupa sase etape, nu a avut nicio victorie de etapa, dar a mers constant bine. Iar De Rooy, al treilea in clasamentul general dupa sase zile, s-a clasat printre primii in primele doua etape, dar in a treia a ramas blocat o vreme intre dune si a ajuns la aproape o ora si jumatate in spatele liderului. El a fost insa invingator in etapa a sasea, de la Arequipa la San Juan de Marcona, care a avut 810 km, din care 309 km de cursa speciala.

Articole similare

Ad