Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

CES: Continental propune caini-roboti pentru a asista masinile autonome in livrari

La targul de tehnologie CES, desfasurat la Las Vegas, Continental a prezentat un nou sistem de curierat in care un vehicul autonom este asistat de caini-roboti in livrare.
Astfel, masina autonoma Continental Urban Mobility Experience (CUbE) transporta si plaseaza robotii care cara coletul pana la usa clientului. Platforma CUbE este considerata o solutie pentru mobilitatea urbana „first or last mile“. Estimarile Conti explica necesitatea adoptarii unor astfel de solutii in conditiile in care „nevoia de transport de marfuri va creste puternic si chiar o va depasi pe cea pentru transport de persoane in zonele dens populate“.
 

Continental considera ca livrarea automata a bunurilor e „parte integranta a mobilitatii urbane viitoare si o completare a livrarii conventionale de bunuri“. CUbE poate purta unul sau mai multi roboti pe care ii poate trimite sa acopere ultimele mile ale lantului logistic de livrare. Astfel, viziunea Continental asupra mobilitatii fara intreruperi se poate extinde pana la usa clientului. „In viziunea noastra, livrarea in cascada foloseste un vehicul fara sofer care transporta roboti de livrare, creand o echipa eficienta de transport“, a declarat Ralph Lauxmann, sef de departament Sisteme si Tehnologie, Sasiu & Siguranta din cadrul Continental. „Ambele solutii sunt electrificate, ambele sunt autonome si, in principiu, ambele pot fi bazate pe acelasi portofoliu scalabil de tehnologie. Aceste sinergii creeaza un potential captivant pentru conceptele de livrare holistica, utilizand solutii similare pentru diferite platforme. Dincolo de acest fundament tehnologic, este rezonabil sa ne asteptam la dezvoltarea unui intreg lant valoric in acest domeniu.“

Articole similare

Ad