Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Trei autobuze Mercedes-Benz electrice circula deja in Mannheim si Heidelberg

Trei autobuze Mercedes-Benz eCitaro circula, din prima saptamana a lui 2019, pe strazile oraselor Mannheim si Heidelberg, sub operarea Rhein-Neckar-Verkehr GmbH (rnv). Acestea sunt primele autobuze electrice pentru transportul public din zona Rhine-Neckar, din Germania.
In Heidelberg, autobuzele vor circula intre orele 9:00 si 22:00, iar in Mannheim intre 6:00 si miezul noptii. Aceste intervale corespund unei autonomii zilnice de aproximativ 200 km sau mai mult per autobuz. Energia electrica necesara va fi furnizata de 10 baterii litiu-ion, modulare, cu o capacitate totala de 243 kWh. Dintre acestea, sase module sunt pozitionate pe acoperisul autobuzului, iar celelalte patru sunt amplasate in locul motorului si a transmisiei clasice.
 

Tehnologia de reincarcare disponibila pe eCitaro este adaptata conditiilor din depourile rnv. Autonomia de peste 200 km pentru fiecare autobuz electric poate fi atinsa doar cu o incarcare rapida in pauzele de functionare. In timpul acestor pauze, un alt eCitaro va circula in Heidelberg si Mannheim pentru indeplinirea necesitatilor transporului public. Incarcarea autobuzelor se realizeaza utilizand o priza combi-2, situata deasupra rotii din dreapta fata. Prin noul standard ISO 15118 pe care aceasta il indeplineste, sunt oferite functii extinse care permit autentificarea automata a autovehiculelor fara un card de reincarcare separat. Cu ajutorul tehnologiei de transmitere a datelor, Mercedes-Benz a dezvoltat o functie prin care se realizeaza controlul automat al setarilor prin cablul de incarcare. Incarcatorul recent dezvoltat are o putere de pana la 150 kW si va fi livrat o data cu eCitaro, pentru a garanta cea mai simpla, rapida si economica  varianta de incarcare.
Ceremonia oficiala de predare a vehiculelor a avut loc la depoul Mercedes-Benz din Mannheim, la eveniment participand Till Oberwörder, director general Daimler Buses, si Martin in der Beek, directorul tehnic al RNV, precum si primarii celor doua orase, Dr. Peter Kurz si Prof. Eckart Würzner.
Lansat in premiera mondiala la IAA Hanovra, in septembrie 2018, Mercedes-Benz eCitaro este silentios, confortabil si reprezinta un pas important in reducerea emisiilor, mai ales in orase si in alte zone rezidentiale.

Articole similare

Ad