Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volkswagen AG si Ford Motor Company au incheiat o alianta la nivel global

Volgswagen AG si Ford Motor Company au anuntat astazi, 15 ianuarie a.c., incheierea unei aliante la nivel global, cu scopul cresterii competitivitatii, inovarii si asistarii mai bune a clientilor, intr-o perioada de schimbare accelerata a industriei. CEO Volkswagen, Herbert Diess, si CEO Ford, Jim Hackett, au confirmat faptul ca cele doua companii intentioneaza sa colaboreze la dezvoltarea gamelor de vehicule comerciale usoare si pick-up-uri de capacitate medie incepand din 2022. Ambii constructori estimeaza alianta isi va produce primele rezultate financiare imbunatatite (inainte de impozitare) incepand cu 2023.
 

In plus, Volkswagen si Ford au semnat un memorandum in vederea investigarii oportunitatilor de colaborare pentru dezvoltare de vehicule autonome, servicii de mobilitate si vehicule electrice. Nu este exclusa dezvoltarea, pe viitor, si a altor game de vehicule.
„De-a lungul timpului, aceasta alianta va ajuta ambele companii sa creeze plusvaloare si sa vina in sprijinul clientilor si ai societatii“, a explicat Hackett. „Nu numai ca va determina o crestere semnificativa a eficientei pentru ambele companii, dar ne va da si posibilitatea colaborarii in vederea modelarii noii ere a mobilitatii“.
Diess a adaugat: „Volkswagen si Ford isi vor pune in comun resursele, capacitatile inovatoare si pozitiile complementare pe care le ocupa pe piata in vederea cresterii competitivitatii produselor si a serviciilor oferite”.
Alianta, care nu prevede transfer de actionariat intre cele doua grupuri, va fi condusa de un comitet alcatuit din reprezentanti ai ambelor companii, in fruntea caruia se vor afla Herbert Diess, si Jim Hackett.
Ford si Volkswagen sunt foarte puternice la nivel global pe segmentul vehiculelor comerciale usoare, cu familiile Ford Transit si Ranger si respectiv VW Transporter, Caddy si Amarok. Volumele de vanzari realizate in total de cele doua companii se ridica in 2018 la aproximativ 1,2 milioane de unitati. Asta face ca noua alianta intre Volkswagen si Ford sa fie cea mai mare de acest gen de pana acum.
Cererea de pick-up-uri de capacitate medie si de vehicule comerciale usoare se asteapta sa creasca in toata lumea in urmatorii 5 ani. In cadrul aliantei, companiile vor imparti costurile de dezvoltare de produse, isi vor optimiza capacitatile de productie si vor spori competitivitatea propriilor vehicule, pastrand, in acelasi timp, elementele de identitate ale fiecarui brand in parte. In cadrul aliantei, Ford va proiecta si construi pick-up-uri de capacitate medie pentru ambele companii, primele produse urmand sa iasa pe piata in 2022. Pentru ambele parti, Ford va proiecta si construi utilitarele grele destinate clientilor europeni, in timp ce Volkwagen intentioneaza sa dezvolte si sa construiasca un van de oras.

Articole similare

Ad