Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franta se confrunta cu o lipsa serioasa de personal vamal inaintea Brexitului

Franta se confrunta cu o lipsa serioasa de personal de brokeraj vamal, deoarece se pregateste pentru un „Brexit dur“ si reintroducerea controalelor la frontiere din 29 martie.
Un sondaj efectuat de sucursala de expeditie a celei mai importante organizatii de transporturi si logistica a tarii, TLF, estimeaza ca este nevoie sa recruteze si sa pregateasca rapid 1.000 de angajati.
Un inalt functionar al organismului comercial a declarat ca sarcina a fost mult mai dificila prin faptul ca in prezent nu existau candidati calificati corespunzator pe piata fortei de munca din Franta pentru a ocupa posturi.
 

Acest lucru a dus la colaborarea TLF cu unele dintre cele mai importante organisme de formare din acest sector din Franta pentru a solicita elaborarea unor planuri de urgenta pentru a oferi o noua oferta de curs care sa fie disponibila cat mai curand posibil. „Aftral pregateste in prezent in jur de 70 de brokeri vamali anual si fara indoiala poate creste numarul locurilor la 200 sau 300, dar nu la 1.000", a declarat Olivier Thouard, presedintele grupului de lucru Brexit al TLF si care este, de asemenea, director vamal si fiscal la firma Gefco.
El nu a elaborat modul in care ar fi alcatuit deficitul necesarului de personal brokeraj vamal, dar a aratat ca, anticipand Brexitul, Gefco intentioneaza sa recruteze „cateva zeci de angajati“ si sa deschida doua noi facilitati vamale – una in Lille din nordul Frantei si celalalt in Gennevilliers, in suburbiile din Paris. Gefco a rezervat, de asemenea, locuri de formare pentru cursurile oferite de Aftral, care incep luna urmatoare.

Articole similare

Ad