Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

APTE 2002: se va incerca trimiterea Pachetului de Mobilitate in plenul PE

APTE 2002 sustine ca in sedinta de luni, 21 ianuarie, coordonatorii Comisiei TRAN vor incerca sa decida trimiterea Pachetului Rutier 1 in intregime pentru a fi votat in sedinta plenara a PE, chiar daca cele doua dosare au fost respinse de catre Comisie.
 

„Important de mentionat este faptul ca dupa sedinta TRAN din 10.01.2019 a avut loc o intalnire cu usile inchise a coordonatorilor comisiei TRAN , sedinta in care s-ar fi incercat gasirea de variante privind fortarea trimiterii in actualul plen a celor trei rapoarte, chiar daca doua au fost respinse. Din informatiile ajunse in posesia APTE, coordonatorii comisiei TRAN  au mai tinut o sedinta secreta si in data de 17.01.2019 in care iarasi au dezbatut modalitatea parcursului Pachetului Rutier spre plen, concluziile coordonatorilor urmand sa fie prezentate astazi , 21.01.2019, la punctul 3 de pe ordinea de zi, imediat dupa inceperea sedintei comisiei TRAN de la Bruxelles, de la ora locala 15:00“, sustine APTE 2002 intr-un comunicat. Cel mai important detaliu, sustine asociatia transportatorilor, biroul coordonatorilor a convocat inca o intalnire cu usile inchise cu incepere de la ora 17:45 , solicitand in prealabil sa beneficieze de asistenta serviciului legal din cadrul Secretariatului General al Parlamentului Europei,  pentru a  forta obtinerea unei opinii legale  privind soarta „dorita“ a Pachetului, scopul fiind ca  toate aceste demersuri sa imbrace o forma legala, imposibil de contestat, arata APTE 2002, initiatoare si co-organizatoare a protestului din fata PE.
Pe 15 ianuarie, prin intermediul unei delegatii formata din Presedintele Adrian Pop si Secretarul General av. Szántó Árpád, Asociatia a participat la o intalnire a membrilor  comisiei TRAN  compusa doar din eurodeputatii din Estul UE, tinuta in sediul Parlamentului UE de la Strasbourg, unde s-au luat in discutie toate variantele de lucru privind procedurile urmatoare legate de Pachetul Rutier 1. La sfarsitul intalnirii, intr-un grup mai restrans, delegatia APTE a luat cuvantul solicitand ca parcursul  Pachetului Rutier 1 sa fie blocat pe mandatul actualului legislativ, iar procedura sa se reia dupa alegerile europarlamentare din luna mai. Unul dintre motivele enumerate de asociatie a fost faptul ca in mandatul legislativului viitor se vor schimba raportorii, fiind posibil sa se regaseasca alti eurodeputati, poate chiar din tarile estice „care sa inceapa o recladire corecta a compromisurilor, chiar de la baza, pentru ca in final pachetul legislativ  sa fie  egal si cinstit pentru toti transportatorii, nu favorabil doar pentru unii“. Dupa aprobarea pozitiei Parlamentului European, Pachetul Mobilitate 1 va intra in procedura de trialog pentru armonizarea pozitiilor celor trei institutii europene – Parlamentul European, Comisia Europeana si Consiliul de Transport UE in vederea aprobarii textului final.

Articole similare

Ad