Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Soarta Pachetului de Mobilitate 1 în Parlamentul European decis? în Conferin?a Pre?edin?ilor

Soarta Pachetului de Mobilitate 1 in Parlamentul European va fi decisa de catre forul decizional numit Conferinta Presedintilor, dupa ce presedinta Comisiei TRAN, eurodeputata Karima Delli, a decis formularea unei scrisori pentru ca membri acestei Conferintei Presedintilor sa ia o decizie.

Dupa ce, in sedinta de ieri, 21.01.19, coordonatorii Comisiei TRAN nu au putut lua nici o decizie in privinta celor trei dosare – doua respinse si unul adoptat – cuprinse in Pachetul de Mobilitate 1, presedinta Karima Delli a declinat astazi, 22.01.19, competenta luarii unei decizii catre Conferinta Presedintilor, compusa din liderii grupurilor politice si presedintele Parlamentului European – Antonio Tajani, acest for avand obligatia sa decida in privinta parcursului procedural al Pachetului, arata APTE 2002 intr-o informare de presa.
„S-a putut observa insistenta eurodeputatilor din Germania (in special D-l Ismail Ertug, G. Meissner)  si Cehia (mai ales D-l Pavel Telicka) in sensul  supunerii la vot a deciziei privind soarta Pachetului Rutier, dorindu-se ca Doamna Presedinte de comisie, Karima Delli, sa aprobe in sedinta TRAN de astazi, 22.01, vot deschis asupra destinului Pachetului Rutier. A fost de o evidenta indiscutabila unitatea de care au dat dovada cei din Vest, fiind foarte clar ca daca presedintele aproba votul, Pachetul Rutier 1 mergea in intregime in plenul Parlamentului UE, cu toate ca doua rapoarte au fost respinse de plenul comisiei TRAN in data de 10 ianuarie 2019“, se arata in comunicatul celor de la APTE 2002, care mai spune ca impotriva initiativei de vot au luat pozitie in special eurodeputatii din Polonia, care au afirmat ca la reuniunea coordonatorilor care a avut loc cu o zi inainte nu s-a adoptat o decizie clara si ca votul de astazi nu se stie pentru ce va fi.
La finalul sedintei, presedinta Comisiei TRAN, Karima Delli, a concluzionat faptul ca la intalnirea coordonatorilor nu s-a putut adopta o decizie clara, astfel ca a decis declinarea competentei luarii unei decizii catre Conferinta Presedintilor. „Astfel presedinta comisiei a decis formularea unei scrisori catre Conferinta Presedintilor pentru luarea unei decizii clare privind viitorul parcurs al Pachetului Rutier.“

Articole similare

Ad