Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Circa 13.000 de vehicule cu propulsii alternative inmatriculate in Romania

Pana la sfarsitul lui 2018 in Romania au obtinut carti de identitate 2.369 de autovehicule echipate din fabricatie cu motoare electrice, 8.205 care au din fabrica motoare pe GPL si 2.311 care au din fabrica motoare pe GNC.
Legislatia nationala nu prevede o derogare privind masa maxima tehnic admisibila a autovehiculelor pe GPL sau GNC sau care au motoare electrice – din cauza greutatii suplimentare a rezervoarelor sau bateriilor – asa cum declara directorul general RAR, George-Adrian Dinca.

RAR inscrie norma de poluare in cartea de identitate a vehiculului la rubrica V9, in forma in care apare ea si in documentele de inmatriculare ale celorlalte state UE. In vechiul format al cartii de identitate nu exista un camp special pentru norma de poluare, drept pentru care aceasta era codificata prin ultimele doua caractere ale numarului national de registru de la rubrica 5.
Dar daca se doreste precizarea normei de poluare pentru un vehicul care are carte de identitate veche, RAR elibereaza, la cerere, inscrisuri oficiale care mentioneaza asta.

Articole similare

Ad