Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz va construi o fabrica de baterii in Polonia

Productia de baterii la nivel global a diviziei de automobile a producatorului german, Mercedes-Benz, sa numere noua fabrici pe trei continente.
„Pana in 2022 vom avea si un portofoliu complet de vehicule electrificate  si vom putea sa oferim pe fiecare segment alternative electrice clientilor nostri. Vom produce baterii pe cont propriu, ceea ce consideram un factor de success pentru electromobilitate. Dupa productia de motoare hi-tec vom mai deschide o fabrica in Polonia“, a declarat Makrus Schäfer, membru Board Management Divizia Automobile Mercedes-Benz Automobile, Productie si Supply Chain.
 

Fabrica de baterii de ultima generatie este in plin proces de constructie in Jawor (Polonia), oras aflat la aproximativ 100 km distanta de granita cu Germania. Fabrica va produce motoare in patru cilindi pentru vehicule hibrid si conventionale. Acesta va fi prima unitate de productie pe care Mercedes-Benz Automobile o detine in Polonia si va oferi progresiv circa 1.000 de locuri de munca.
Productia va demara in 2019 si va alimenta atat unitatile Mercedes-Benz din Europa, cat si pe cele pe care producatorul le detine la nivel mondial. Fabrica va fi echipata cu tehnologie de ultima generatie. Productia de serie a bateriilor este estimata pentru inceputul deceniului urmator.

Articole similare

Ad