Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cartelul camioanelor: asociatiile italiene adera la actiunea colectiva de recuperare a daunelor

Asociatiile italiene Anita, Assotir, Confartigianato Transport, Fai, Fiap, Unitai, Sna Casa Artigiani au anuntat ca adera la initiativa juridica internationala de a recupera taxa suplimentara impusa de catre producatorii de camioane, dupa cum arata UominieTrasporti.it.
Actiunea colectiva a fost initiata cu mai mult de un an in urma in fata Curtii de la Amsterdam de fondul international de litigii Omni Bridgeway, asistat de firma de avocatura Loyens & Loeff.
 

Intr-o declaratie comuna, cele sapte asociatii italiene adopta o atitudine protectoare unica privind membrii asociatiilor care „au cumparat (sau au luat in leasing) camioane de peste 6 t de la producatorii implicati (Volvo / Renault, MAN, Daimler / Mercedes, Iveco, DAF si Scania), in perioada ianuarie 1997 – ianuarie 2011" si care, prin urmare, "au drept la despagubire / recuperare din suma achitata".
Pentru ca si altii sa se alature, a fost creata o platforma online dedicata asociatiilor italiene in care companiile de transport, incepand cu luni 21/1/2019, pot incarca propriile date si documente din care sa reiasa dreptul lor la despagubire. Acestea vor putea contacta propria asociatie pentru a primi informatii suplimentare.

Articole similare

Ad