Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

9.000 de angajati Tesco din Marea Britanie ar putea fi disponibilizati

Tesco a confirmat ca pana la 9.000 de angajati sunt expusi riscului de a fi disponibilizati, deoarece va inchide raioanele de produse proaspete in aproximativ 90 de magazine si face reduceri la sediul central.
Retailerul, care are peste 300.000 de angajati britanici si peste 3.400 de magazine, a declarat ca spera sa redistribuie pana la jumatate din cei 9.000 de angajati directi catre clienti.
Mai multe sute de locuri de munca sunt expuse riscului prin inchiderea a aproximativ 200 de cantine pentru personal, care au fost conduse de companii externalizate din 2017. Tesco a declarat ca nu poate confirma cate locuri de munca externalizate ar fi afectate.

Jason Tarry, directorul executiv al afacerilor Tesco din Regatul Unit si Irlanda, a declarat ca piata a ramas provocatoare si Tesco trebuie sa se adapteze pentru a ramane competitiva: „Facem schimbari in magazinele din Marea Britanie si la sediul central pentru a simplifica ceea ce facem, astfel incat sa putem satisface mai bine nevoile clientilor nostri.“
Raioanele de peste, carne si alte alimente proaspete se vor inchide in aproximativ 90 de magazine, dar vor ramane in comert cu inca 700, unele cu ore reduse. Tesco a spus ca nu a planificat nici o schimbare semnificativa a brutariilor sale din magazin in acest an.
Cantinele de personal, care ofera hrana calda in aproximativ o treime din magazinele Tesco, vor fi inlocuite cu automate de bucatarie.
Tesco, cel mai mare comerciant cu amanuntul din Marea Britanie, a declarat ca la sediul central va avea o structura mai simpla si mai redusa.
Pauline Foulkes, ofiterul national al unitatii Usdaw, care reprezinta mii de membri ai personalului Tesco, a declarat: „Personalul de la Tesco este socat si inspaimantat de amploarea unei noi runde de pierderi de locuri de munca, ceea ce demonstreaza in mod clar ca vanzatorii cu amanuntul se afla sub presiunea actualului climat economic foarte dificil si nesigur, deoarece continua reducerea costurilor. Aceasta este o veste devastatoare pentru personalul care a jucat un rol crucial in proiectul de intoarcere al Tesco, contribuind la 12 trimestre succesive de crestere economica, tranzactionare solida a Craciunului si peste 1 miliard de lire sterline profit.“
Reducerile fac parte dintr-un plan de reducere a sumei de 1,5 miliarde de lire din baza de cost a Tesco, in timp ce directorul executiv, Dave Lewis, incearca sa reconstruiasca profiturile, care nu s-au redresat niciodata dupa un scandal contabil din 2014.
Bruno Monteyne, analist la Bernstein Research, a sugerat ca cele mai recente reduceri ar putea salva pentru Tesco pana la 170 milioane lire sterline anual si ar fi fost planificate si testate timp de cel putin un an.
Sectorul comertului cu amanuntul, in ansamblul sau, a oferit 70.000 de locuri de munca in ultimele trei luni ale lui 2018, potrivit unor date recente publicate de organismul britanic de comert cu amanuntul al Consortiului. Acesta a avertizat ca aproape o treime din intreprinderile cu amanuntul planuiau sa-si schimbe personalul in lunile urmatoare.

Articole similare

Ad