Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

VIDEO: Incredibil! Pachetul Mobilitate ar putea intra în Parlamentul European pe sub masa

Karima Delli, presedinta Comisiei TRAN, da dovada de un abuz incredibil si il informeaza pe Antonio Tajani, presedintele Parlamentului European, ca in grupurile politice ale Comisiei pe care aceasta o conduce s-a format o larga majoritate in favoarea recomandarii Conferintei Presedintilor de a plasa cele trei rapoarte ale Pachetului Rutier pe agenda plenara a Parlamentului European, arata APTE 2002, care a si publicat scrisoarea trimisa de Delli catre presedintele PE.

Discutia despre stadiul celor trei dosare aflate in Pachetul de Mobilitate 1 nu era pe agenda Comisiei TRAN din data de 29 ianuarie, insa din cate se pare subiectul a fost dezbatut cu ardoare in primele 16 minute alte sedintei. „Daca analizam cu atentie primele 16 minute din inregistrarea video a sedintei TRAN din data de 29.01.2019, observam cu claritate ca Doamna Presedinte Karima Delli a stabilit un termen limita – vineri , 01. februarie 2019 la pranz -, pana cand membrii grupurilor politice din comisia TRAN sa discute cu coordonatorii, iar acestia sa se intruneasca si sa confirme in sedinta existenta unei noi majoritati politice“, sustine APTE 2002. Cu toate acestea, asociatia patronala a primit ieri, 30 ianuarie, o copie a unei scrisori cu numarul TRAN/D/2019/3931, ce poarta semnatura presedintei Comisiei TRAN, prin care Karima Delli il informeaza pe Antonio Tajani faptul ca in grupurile politice ale comisiei TRAN s-a creat o larga majoritate in favoarea recomandarii Conferintei Presedintilor de a plasa cele trei rapoarte ale Pachetului Rutier pe agenda plenara a Parlamentului European. „Incredibil! Doamna Karima Delli, dupa ce ii face mici copii pe eurodeputatii nemultumiti de abuzurile coordonatorilor si dupa ce in mod repetitiv anunta termenul limita de vineri, 01 februarie 2019, ora 12:00 pana la care membrii grupurilor pot negocia si discuta cu coordonatorii, ea, in data de 30 ianuarie, cu doua zile mai devreme, trimite scrisoarea catre Domnul Tajani anuntand ca exista o larga majoritate si ca se poate merge in plen cu Pachetul Rutier impreuna cu cele trei compromisuri (cu toate ca doua din ele au fost respinse in 10 ianuarie 2019)!“, arata revoltata asociatia.
APTE 2002 recomanda Guvernului Romaniei, in calitate de detinatoare a Presedintiei Consiliului UE sa ia atitudine in aceasta privinta si sa condamne aceste incalcari de drepturi si nerespectari de proceduri, deoarece prin aceste abuzuri nu se pot adopta pachete legislative in cadrul Uniunii Europene.
Mai multe despre acest subiect puteti citi AICI.
Iar scrisoarea presedintei Karima Delli o puteti citi AICI.

Articole similare

Ad