Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Nooteboom a primit un patent pentru adaptorii Liftad folositi in transportul morilor de vant

La sfarsitul anului trecut, Nooteboom a primit patentul european pentru Liftad, adaptorii speciali ai inaltimii folositi in transportul centralelor eoliene, o noua inovatie de succes pentru producatorul olandez, la scurt timp dupa primirea patentului pentru trailerul jos Euro-PX. Obtinerea patentului a durat foarte mult si in cazul acestui trailer, dar pentru adaptori a fost nevoie de nu mai putin de 13 ani, inregistrarea fiind facuta in 2005. Patentul este valid pana la finalul lui 2023.

Liftad-100 pentru MWT (Mega Windmill Transporter, un concept folosit pe piata energiei eoliene) este dezvoltat special pentru transportul sectiunilor mari ale turnului morii de vant, de pana la 40 m lungime, fara a folosi o platforma de incarcare. Dupa introducerea MWT in 2005, acesta a fost folosit pentru a transporta nacelele Vestas V90-3MW, care erau prinse cu adaptori speciali in sistemul Liftad. Pana acum conceptul Nooteboom MWT s-a schimbat mult si inca este, asa cum se mandreste producatorul, cea mai inovativa si eficienta solutie de transport pentru sectiunile mari ale turnurilor eoliene, datorita avantajelor logistice pe care le duce. MWT este disponibil in diverse combinatii, de exemplu, cu doua, trei sau patru axe jeepdolly in fata, un dolly cu sistem propriu de urmarire ca a saptea axa pe spate, sau uneori cu un trailer modular cu cinci sau sase axe. Liftad este ajustabil fara trepte, astfel incat pot fi transportate turnuri cu diverse diametre. In functie de diametrul sectiunii de turn, Liftad are o capacitate de ridicare de 100 t.
Pana acum Nooteboom a livrat peste 80 de transportoare de turbine eoliene mega, care toate sunt inca in uz, si in fiecare an numarul lor creste.

Articole similare

Ad