Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociatiile profesionale cer sprijin la nivel inalt

UNTRR solicita actiunea coordonata a Presedintiei Romaniei a Consiliului European si a eurodeputatilor romani pentru amanarea Pachetului Mobilitate 1 pentru urmatoarea legislatura parlamentara europeana.
Uniunea a solicitat Primului Ministru, Viorica Dancila, alaturi de ministrii de resort si eurodeputatilor romani „sa opreasca legalizarea segregarii Vest-Est a transporturilor rutiere in UE prin amanarea Pachetului Mobilitate 1 pentru urmatoarea legislatura parlamentara europeana, in ideea ca mai bine niciun compromis, decat un compromis dezastruos pentru transportatorii romani!“, se arata intr-un comunicat remis la redactie. UNTRR atentioneaza ca masurile Pachetului Mobilitate 1 vor conduce la reducerea semnificativa a transporturilor rutiere internationale operate de transportatorii romani in UE cu consecinte negative asupra economiei Romaniei, in conditiile in care, transportul rutier de marfuri este principalul contributor la exportul de servicii al Romaniei, conform datelor BNR.

In acest moment, soarta Pachetului in Parlamentul European va fi decisa pe 7 februarie in cadrul Conferintei Presedintilor, formata din liderii grupurilor parlamentare din PE. Romania are Presedintia Consiliului UE si astfel va avea un cuvant greu de spus la negocieri, putand refuza Trilog-ul, iar Pachetul de Mobilitate va ajunge pe masa noului Parlament.
Pachetul Mobilitate 1, publicat de Comisia Europeana pe 31.05.2017, cuprinde masurile protectioniste propuse de Alianta Rutiera a Statelor Vest-europene de modificare a legislatiei europene actuale, pentru a limita accesul transportatorilor romani si estici la piata de transport rutier de marfa in UE, prin:
1.) aplicarea detasarii la transportul rutier international alaturi de cerinte administrative impovaratoare
2.) interzicerea odihnei saptamanale in vehicule fara o infrastructura de parcari adecvata
3.) intoarcerea acasa obligatorie a camioanelor
4.) piata supra-restrictionata la cabotaj – toate acestea sunt incalcari evidente ale libertatilor fundamentale, ale Pietei Unice si ale politicii de mediu a UE.

Articole similare

Ad