Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Actionarul majoritar Panalpina a refuzat oferta DSV

Actionarul majoritar al Panalpinei, Fundatia Ernst Göhner, a respins luna trecuta propunerea de preluare a actiunilor de catre DSV pentru pretul de 4 miliarde de dolari.
Grupul a spus ca Fundatia Ernst Göhner (FEG), care detine aproape 46% din capitalul social total al Panalpina, a informat Consiliul de administratie ca nu sustine propunerea actuala din partea DSV si ca sprijina Consiliul de conducere al Panalpinei in continuarea unei strategii de crestere independente care sa includa fuziuni si achizitii.
Compania nu a fost in masura sa ofere nici o indicatie daca aceasta respingere a intelegerii ar insemna ca consiliul in ansamblul sau va respinge cel mai probabil oferta curenta, raspunzand: "Consiliul de administratie al Panalpina revizuieste propunerea in conformitate cu indatoririle fiduciare – aceste sarcini se refera la toate partile interesate si nu numai la EGS".
 

In ceea ce priveste posibilitatea ca Fundatia Ernst Göhner sa fie interesata oricand de o oferta de preluare pentru Panalpina, compania a spus ca aceasta este o intrebare pentru fundatie si ca nu poate vorbi in numele FEG.
In aceasta dimineata, DSV a luat nota de afirmatia ca Fundatia Ernst Göhner nu sustine oferta orientativa actuala a DSV, adaugand: „DSV continua sa analizeze cu atentie situatia. Alte anunturi vor fi facute dupa caz. "
Oferta de la DSV urmareste speculatiile in ultimii ani cu privire la potentialul Panalpinei ca obiectiv de preluare, dupa ce compania s-a luptat in mod repetat sa-si ridice marjele si nivelurile de profit la cele ale colegilor mai profitabili precum DSV si Kuehne + Nagel.
Mutarea de catre DSV urmeaza incercarii sale esuate la sfarsitul anului trecut de a achizitiona CEVA Logistics, care, in schimb, a ales sa-si consolideze parteneriatul existent cu linia de containere CMA CGM.
La sfarsitul anului trecut, Panalpina a anuntat ca presedintele sau, Peter Ulber, va demisiona in luna mai. A urmat o critica publica larg raspandita din partea reprezentantilor actionarilor majoritari, printre care cel de-al doilea cel mai mare actionar al Cvian Capital, Panalpina, inclusiv pretentiile ca Ulber, alaturi de vicepresedintele Beat Walti, se confrunta cu un conflict de interese, deoarece servesc nu numai Panalpina dar sunt si administratori ai Fundatiei Ernst Göhner.

Articole similare

Ad