Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ungaria: Majorare de 32,5% a taxelor de drum pentru Euro 3 si Euro 4

Incepand cu ianuarie 2019, Ungaria a majorat taxele de drum pentru vehiculele peste 3,5 t cu aproximativ 5,8%. Taxarea se face diferentiat si in functie de kilometri parcursi, categoria de drum, numarul de axe si norma de poluare a vehiculului.
Pentru vehiculele Euro 3 si Euro 4, cu doua sau trei axe s-a aplicat o majorare de 24,5%, iar pentru cele cu patru axe sau mai multe taxa a crescut cu 32,5%. Pentru vehiculele Euro 0, Euro 1 si Euro 2 taxa a crescut cu 5,8%, pentru toate categoriile de drum si numarul de axe. Acelasi cuantum a aplicat si pentru Euro 5 si Euro 6, insa doar pentru vehiculele cu doua sau trei axe. Pentru cele cu patru axe sau mai mult cresterea a fost de 12,5%. Diferentierea se face si in functie de categoria de drum, astfel pentru drumurile expres se plateste aproape dublu comparativ un drum principal.

Astfel, pentru un vehicul Euro 1, cu patru axe care traverseaza un drum expres un operator plateste 144,48 HUF/km (circa 0,50 euro/km), in timp ce pentru un Euro 6, in aceleasi conditii, este taxat cu 102,34 HUF/km (0,32 euro/km).
Lista completa a taxelor poate fi consultata aici.

Articole similare

Ad