Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Raspunderi penale pentru companiile care nu raporteaza numele soferului in caz de amenda

Incepand cu 1 ianurie 2017, companiile au obligatia de a raporta catre autoritatile franceze  numele soferului care incalca o regula de circulatie, iar amenda este trimisa la sediul companiei. Nerespectarea acestei obligatii poate aduce urmari penale (sanctionate de obicei cu amenda) pentru administratorul companiei.
Incepand cu decembrie 2018, Curtea Suprema Franceza a stabilit ca societatea, in calitate de angajator, poate raspunde penal daca nu se conformeaza noilor reglementari si nu transmite catre autoritati identitatea contravenientului.

In situatia in care nu este comunicat numele contravenientului este de preferat sa fie trasa la raspundere compania, ca angajator, in locul administratorului pentru ca altfel amenda este multiplicata de cinci ori. Aceasta masura functioneaza ca un factor de descurajare lipsa de comunicare.
La 15 ianuarie, Curtea Suprema Franceza a hotarat ca aceasta obligatie de raportare se aplica chiar si in cazul in care contravenientul este persoana autorizata sa comunice identitatea contravenientului.

Articole similare

Ad