Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Protestul FORT din Piata Victoriei, amanat pentru luna martie

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) amana pentru luna martie protestul din Piata Victoriei intrucat nu a primit aprobare din partea Primariei Capitalei. Programat initial pentru 22 februarie, protestul transportatorilor se va desfasura in luna martie, deoarece autoritatile au refuzat sa il aprobe, motivand faptul ca in ziua protestului se desfasoara mai multe intalniri guvernamentale, generate de faptul ca Romania detine Presedintia Consiliului Europei.

„Ne-au respins solicitarea pe motiv ca pe 21 si 22 februarie se desfasoara la Guvern mai multe vizite oficiale generate de faptul ca Romania detine Presedintia Consiliului. Am cerut Primariei Capitalei negatie pentru protest, urmand ca imediat ce o primim sa organizam o intalnire a membrilor FORT prin care vom alege o noua data, cel mai probabil in martie, si vom depune din nou solicitare pentru protest“, ne-a declarat Augustin Hagiu, presedintele FORT.
Federatia a decis reluarea protestelor la nivel national, dupa ce solicitarile repetate de a se intalni cu reprezentantii Guvernului Romaniei pentru a discuta situatia dificila in care se afla transporturile rutiere nu au primit un raspuns favorabil. Pe agenda FORT sunt revendicari extrem de importante, cum ar fi dezvoltarea responsabila a infrastructurii de transport si respectarea termenelor lucrarilor contractate, renuntarea de la 1 februarie 2019 la supraacciza aplicata carburantilor si constituirea urgenta, impreuna cu patronatele din domeniu, a unui grup de lucru, in cadrul Guvernului, pentru monitorizare si interventie legislativa la nivel European.
Totodata, FORT solicita si modificarea urgenta a legislatiei transporturilor pentru combaterea activitatilor ilegale din domeniu, precum si anularea prevederilor Ordinului de Ministru nr. 1824/2018 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora stabilite prin Ordonanta Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor si infrastructurii nr. 980/2011.

Articole similare

Ad