Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportatorii suceveni se alatura protestului de „15 minute“ initiat de Stefan Mandachi

Transportatorii suceveni se alatura si ei protestului initiat de omul de afaceri Stefan Mandachi, anuntand ca pe 15 martie, la ora 15 :00 vor opri camioanele timp de 15 minute, arata Asociatia Transportatorilor de Marfuri „Bucovina“.
„Suntem cateva sute de firme de transport in judetul Suceava si, impreuna, avem cateva  mii de camioane de toate tipurile. Dupa numarul de camioane si dupa numarul de firme de transport , suntem al cincilea judet al tarii si primul din Moldova . Zilnic transportam bunuri de milioane de euro pe aceeasi infrastructura invechita si depasita ca acum 10, 20 sau 30 de ani si doar carpita pe alocuri, primavara“, arata ATM „Bucovina“ intr-o scrisoare deschisa cu titlul „Si carausii suceveni vor autostrada!“.

Transportatorii suceveni explica faptul ca anual contribuie la bugetul de stat cu cateva zeci de milioane de euro, bani cu care s-ar putea face zeci de kilometri de autostrada. „Un camion de mare tonaj plateste pentru utilizarea infrastructurii rutiere a Romaniei mai mult de 1.000 euro anual. La cateva mii de camioane, cate sunt inregistrate in judetul nostru, la bugetul Romaniei, platim anual cateva zeci de milioane de euro. Doar din taxele noastre directe!!! Bani cu care s-ar fi putut face zeci de kilometri de autostrada , nu doar carpeli de primavara. Si totusi , atunci cand plecam de acasa , din Bucovina,  spre Transilvania , si mai apoi spre restul Europei , folosim acelasi drum pe care se circula si acum 100 de ani – calea care trece prin pasurile Tihuta si Mestecanis …. O sosea ingusta, de doua benzi, fara parcari decente , un drum serpuit, cu multe curbe, care cel mai adesea se blocheaza la prima ninsoare si pe care au loc frecvent  accidente.“
„Vrem autostrada! Vrem autostrada care sa lege Moldova de restul Romaniei! Vrem sa circulam decent, pe taxele si impozitele noastre! Vom sprijini demersul concetateanului nostru , Stefan Mandachi , si la unicul nostru metru de autostrada din Moldova, vom fi alaturi de el cu camioanele noastre !  Pe 15 Martie , la ora 15.00 , vom opri si noi camioanele timp de 15 minute! #sieu!“, arata ATM „Bucovina“.

Articole similare

Ad