Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Pachetul Mobilitate 1, amanat! Se incearca introducerea lui la vot pe 14 martie!

Membrii Conferintei Presedintilor nu au luat nicio decizie in sedinta din 7 martie in privinta trimiterii in plenul Parlamentului European a Pachetului Mobilitate 1. Cu toate acestea, printr-o initiativa ALDE, Pachetul Rutier ar putea ajunge la vot chiar saptamana viitoare, in data de 14 martie.
„Daca se voteaza favorabil luni, intra saptamana viitoare la vot, cel mai probabil joi. Daca se voteaza si nu se aproba, atunci se mai discuta inca o data in sedinta Conferintei Presedintilor din data de 21 martie, pentru a se dezbate daca se pune pe agenda plenarei din 25-27 martie“, a declarat, pentru Tranzit,  europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, membru in Comisia TRAN. Initiativa ALDE este regulamentara, a explicat eurodeputatul. „Regulamentul da voie sa vii si sa faci propuneri de schimbare a agendei la inceputul sesiunii.“

In opinia lui Marian-Jean Marinescu, chiar daca Pachetul Mobilitate 1 ar intra la vot in plenul PE saptamana viitoare nu mai este timp de un acord intre Consiliu, unde in acest moment Romania detine presedintia rotativa, si Parlament, ceea ce insemna ca textul, chiar daca este votat favorabil in plen, nu va fi unul final, urmand a fi preluat de noul Parlament si initiat un nou Trilog.

Articole similare

Ad