Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

868 de euro amenda pentru utilizarea cardului tahograf al unui alt sofer

Revista italiana Uomini e Trasporti informeaza ca agentii italieni de control se confrunta tot mai des cu situatii in care soferii sunt surprinsi conducand cu un card tahograf apartinand altei persoane, mai degraba decat cu folosirea magnetului.
O situatie similara a fost raportata de agentii de control din orasul Foggia in timpul controalelor desfasurate la iesirea de pe autostrada A14 (Cerignola): un sofer a fost surprins in timp ce utiliza cartela tahograf a altui sofer, prin urmare orele de condus erau „imprumutate“ din contul celuilat, permitand astfel prelungirea programului de condus.

Conducatorul auto a fost sanctionat cu o amenda de 868 de euro si i-a fost supendat permisul de conducere. Cardul utilizat in mod fraudulos i-a fost retinut si trimis pentru verificare si aplicarea masurilor necesare catre autoritatile competente.
De obicei in spatele acestor fraude sunt doua scenarii. In primul caz, exista o plangere pentru disparitia cardului utilizat in mod frudulos pentru ca i-a fost sustras. In al doilea, soferul  a „vandut“cardul catre alt sofer, urmand ca el sa conduca in baza unui alt card emis dupa ce primul a fost declarat pierdut.

Articole similare

Ad