Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

In Romania s-au acordat 44.897 de sanctiuni contraventionale in saptamana de controale TISPOL Seatbelt

Saptamana 11-17 martie a fost dedicata controalelor TISPOL Seatbelt, simultan in toate statele membre ale UE.
In Romania, politistii au desfasurat activitati pentru verificarea si impunerea folosirii centurii de siguranta si a dispozitivelor de fixare omologate, precum si pentru combaterea nefolosirii castilor de protectie si folosirea telefoanelor mobile fara dispozitiv sau accesorii tip "maini libere".
Astfel, in cadrul actiunii coordonate de Directia Rutiera, au actionat peste 1.800 de politisti rutieri, fiind aplicate 44.897 de sanctiuni contraventionale. Dintre acestea, aproape 20.600 de sanctiuni au fost pentru nefolosirea centurii de siguranta de catre adulti, 164 pentru nefolosirea centurii de siguranta pentru copii (lipsa dispozitivelor de fixare in scaune) si 41 pentru nefolosirea castilor de protectie.

De asemenea, politistii au mai aplicat 2.835 de sanctiuni contraventionale pentru folosirea telefoanelor mobile fara dispozitiv sau accesorii tip "maini libere".
Pe parcursul activitatilor au fost constatate 23 de infractiuni la regimul rutier si o infractiune de fals in declaratii.
Utilizarea centurii de siguranta reduce riscul vatamarilor mortale cu pana la 50% in cazul ocupantilor locurilor din fata, respectiv cu pana la 75% pentru pasagerii aflati pe locurile din spate.
Sanctiunea contraventionala pentru soferii surprinsi ca nu poarta centura de siguranta este amenda cuprinsa intre 145 si 290 de lei si doua puncte de penalizare, iar in cazul pasagerilor se aplica amenda cuprinsa intre 145 si 290 de lei.

Articole similare

Ad