Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Webeye propune solutii specifice pentru transportul la temperatura controlata

Transportul rutier de marfuri este in crestere in Romania, tara noastra situandu-se in 2017 in top 5 in UE, potrivit datelor Eurostat, cu o crestere de 13,6% a volumului fata de 2016. Cresterea a fost generata mai ales de dezvoltarea comertului, pe fondul cresterii consumului privat, retailul fiind, de altfel, cel mai puternic sector al economiei locale din punct de vedere al cifrei de afaceri.

Nevoia marilor retele comerciale, aflate in continua expansiune, de a raspunde exigentelor consumatorilor romani, influenteaza activitatea transportatorilor, care sunt nevoiti sa gaseasca solutii pentru a face fata noilor provocari. In cazul transporturilor FMCG, esentiale sunt respectarea timpilor de livrare, asigurarea unor conditii speciale pentru marfuri perisabile si securizarea lor, iar telematica este solutia concreta pentru toate aceste provocari. Datorita sistemelor de monitorizare, transportatorii pot controla cu maxima precizie activitatea flotei pe care o detin si stiu in orice clipa unde se afla masinile lor, care este timpul estimat de livrare, daca este respectata temperatura necesara unui anumit transport s.a. Iar WebEye a dezvoltat solutii specifice, printre care una ce monitorizeaza in timp real functionarea echipamentului de racire, deoarece reglarea necorespunzatoare a temperaturii reprezinta cea mai mare problema in transportul produselor care necesita linie de frig, cata vreme orie mica problema aparuta duce la alterarea marfii si astfel la pagube insemnate. Sistemul WebEye da alarma imediat ce temperatura incepe sa scada sau sa creasca fata de valoarea impusa, facand astfel posibila interventia in timp util. Totodata, beneficiarul are dovada ca produsele au fost transportate la temperatura potrivita.
Solutia WebEye pentru un transport frigorific in siguranta consta in amplasarea de senzori in fiecare incinta a remorcii, ceea ce permite monitorizarea temperaturii fiecarei categorii de marfa. Cu ajutorul senzorului de usa, clientul este atentionat in timp real daca usa semiremorcii este deschisa in locuri nepermise. Iar serviciul eTachograph, cu cele doua functii ale sale, eControl si eDownload, permite gestionarea eficienta a flotei auto, eControl oferind ajutor eficient in planificarea si executarea sarcinilor de transport, iar eDownload facand posibila descarcarea online a datelor tahografului digital, ceea ce creste capacitatea de transport si gradul de exploatare a vehiculelor.
In concluzie, asa cum puncteaza Levente Gall, CEO WebEye pentru Europa Centrala si de Est, „telematica te scuteste de surprize neplacute pentru ca organizeaza cu precizie activitatea intregii flote. Noi toti, in calitate de consumatori, ne dorim sa avem acces la produse proaspete, in garantie. Nu stim insa ce eforturi fantastice se fac pentru a asigura aprovizionarea fara cusur a unui hypermarket. Sunt o multime de provocari, orice problema cat de mica poate da peste cap intreg procesul de aprovizionare.”

Articole similare

Ad