Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

ZF a semnat acordul definitiv pentru achizitionarea Wabco

ZF Friedrichshafen AG a semnat acordul definitiv pentru achizitionarea grupului Wabco, valoarea totala a pachetului de actiuni ridicandu-se la aproximativ 7 miliarde de dolari. Tranzactia se estimeaza sa fie finalizata la inceputul lui 2020.
Prin aceasta decizie strategica, ZF si Wabco vor crea un furnizor global de servicii integrate pentru vehiculele comerciale. Wabco este lider in dezvoltarea sistemelor de franare, a tehnologiilor si sistemelor destinate cresterii sigurantei si conectivitatii camioanelor, semiremorcilor si autobuzelor (programe de stabilitate, suspensii pneumatice, controlul transmisiilor automate, dar si sisteme de management flote, telematica etc.). Grupul, care are 16.000 de angajati in 40 de tari, este listat la bursa din New York si a generat in 2018 venituri de 3,3 miliarde de euro.

„Achizitia Wabco ne asigura o crestere stabila si sanatoasa a business-ului, prin extinderea gamei de produse. Practic, clientii ZF vor gasi tot ceea ce au nevoie la un singur furnizor. In acelasi timp, ne propunem sa dezvoltam proiectul sistemelor de conducere autonoma, «Next Generation Mobility», pentru care va fi mare cautare de acum inainte“, a declarat Wolf-Henning Scheider, CEO ZF.

Articole similare

Ad